OBS! För att vi ska kunna hantera ditt ärende så snabbt och smidigt som möjligt behöver vi ditt order- eller fakturanummer när du kontaktar oss!


ÅNGERRÄTT 30 DAGAR*

Olssons Fiske tillämpar Distans- och hemförsäljningslagen. Utöver det lämnar vi 30 dagars ångerrätt* på alla varor UTOM underkläder, datamedia där plomberingen har brutits, använda produkter, öppnade plomberade förpackningar eller specialbeställda varor samt tilläggstjänster så som ”Superbrådis”, specialfrakter, uppdateringar och linpåspolning. Vid ångrat köp ska varan returneras till Olssons Fiske inom 14 dagar. Kunden ska stå för kostnad av returfrakt och ansvarar för att varan returneras i väsentligt oförändrat skick. Vid köp i någon av våra butiker gäller 14 dagars bytesrätt, d v s tillgodo eller byte till annan vara.

 

*För specialbeställda varor, marinelektronik och andra elektroniska produkter gäller 14 dagars ångerrätt enligt Distans- och hemförsälningslagen.

 

BYTE AV VARA

Snabbaste och smidigaste sättet att byta en vara hos olssonsfiske.se är att helt enkelt ångra köpet och returnera varan, och därefter göra en ny beställning hos olssonsfiske.se på den vara du önskar istället. Mejla eller ring vår kundservice så skickar de en fraktsedel med QR-kod från Postnord. 

Nu kan du även returnera smidigt med Postnords paketboxar. Klicka här: https://www.postnord.se/retur-i-paketbox

 När vi tar emot din retur hanterar vi den som ett sedvanligt ångrat köp och din återbetalning sker via Walley efter att vi dragit av för returfrakten.

 

BYTE AV KAMPANJVAROR

Om du beställt en vara av oss under en kampanj, men kampanjen tagit slut när du gör den nya beställningen, ska du ange detta i kommentarsfältet i kassan och samtidigt ange order- eller fakturanummer för den tidigare beställningen. Vi korrigerar då priset till kampanjpriset samtidigt som vi skickar den nya varan till dig.

 

WALLEY FAKTURA

Har du gjort en retur kan du enkelt förlänga betaltiden för din faktura på My Walley eller i Walley-appen. Om du inte returnerade alla varor kan du betala för de varor du valt att behålla samt eventuella returavgifter till samma betaluppgifter. Kontakta kundservice om returen gäller en delbetalning eller om din retur tar lång tid så hjälper vi dig. Om du redan har betalt din Walley faktura kommer du få tillbaka pengarna när returen har mottagits och blivit godkänd av en handläggare. ar du övriga frågor om betalning kontakta oss på kundservice@olssonsfiske.se.
 


 

RETURFRAKT

Returfrakt betalas av kunden.

Returfrakt (per kolli) vid ångrat köp:
99 kr (max 120 cm eller max volymfrakt över 25 kg).
 229 kr vid längd 120-150 cm eller vikt över 20 kg/volymvikt över 25 kg. (#1),

Frakt (#7) enligt postens fraktavgift Fr. 229kr

Frakt (#8) enligt postens fraktavgift Fr. 579kr

Returfrakt Danmark 179kr (+Skrymmande paket, avgift tillkommer #1)

Returfrakt Finland 249kr (+Skrymmande paket, avgift tillkommer #1)

Returfrakt Tyskland 299kr (+Skrymmande paket, avgift tillkommer #1)

Om returen sker från Norge eller Åland måste retursedeln skapas direkt från Postnord eller utlämningsstället.

 

(Vid ångrat köp gäller våra villkor för fraktfri gräns 1.000 kr (endast inom Sverige). Det innebär att om det totala varuvärdet understiger 1.000 kr från den ursprungliga beställningen efter ett ångrat köp, har inte kunden längre någon rätt att utnyttja fri frakt. Olssons Fiske förbehåller sig då rätten att debitera kunden för ordinarie frakt (69 kr) utöver returfrakt.)

 

 

RETUR AV POSTNORD MYPACK HOME (f. d. HEMPAKET)

Retur upp till 20 kg (ej skrymmande): 395 kr. (#9)
Retur över 20 kg och 150 cm: Enligt Postnords avgifter; 495-1400 kr beroende på försändelsens storlek.
(Kontakta ALLTID vår kundservice vid retur av skrymmande paket över 20 kg eller 150 cm för mer information om retur av PostNord MyPack Home.)
 

VIKTIGT ANG. FRAKFRITT VID ÅNGRAT KÖP

Vid ångrat köp gäller våra villkor för fraktfri gräns 1.000 kr (endast inom Sverige). Det innebär att om det totala varuvärdet understiger 1.000 kr från den ursprungliga beställningen efter ett ångrat köp, har inte kunden längre någon rätt att utnyttja fri frakt. Olssons Fiske förbehåller sig då rätten att debitera kunden för ordinarie frakt (69 kr) utöver returfrakt (se ovan). 

 

SÅ RETURNERAR DU EN VARA VID BYTE/ÅNGRAT KÖP (EJ REKLAMATION)

 1. Fyll i vår returblankett och ange orsak till returen. Bifoga ALLTID vår returblankett i din retur tillsammans med produkten. Blanketten finns att ladda ner nedan här från denna sida.

   Obs! Vid utebliven returblankett eller någon form av information om din retur, förbehåller vi oss rätten att debitera returfrakt om 100 kr.
   
 2. För att undvika att varan skadas i transporten är det viktigt att du emballerar varan väl och returnerar den till Olssons Fiske i väsentligt oförändrat skick och i sin originalförpackning. Ingen tejpning eller dylik hantering får ske på originalförpackningen, den måste också vara i oförändrat skick.

   Obs! Tänk på att returnera din vara i lagom stort och tåligt emballage. Använd om möjligt samma emballage som varan låg i då du tog emot den. Vid retur i överdrivet stort emballage, som resulterar i högre fraktkostnad, förbehåller vi oss rätten att debitera dig verklig frakt, vilket kan innebära upp till 300 kr.
 3. Vill du returnera din vara måste du kontakta kundservice@olssonsfiske.se för att få en QR-kod som du sedan kan visa upp för postombudet när du lämnar in paketet. De skriver då ut en retursedel och sätter på paketet.
   

   Obs! Vi hämtar inga returer hos postombud/utlämningsställen, paketet måste skickas direkt till oss. Använd därför ovan nämnda returfraktsedel som bifogades med dina varor alt. hör av dig till vår kundservice för att beställa en ny returfraktsedel. Om du ändå väljer att returnera din vara med annat fraktbolag måste paketet skickas till oss som Företagspaket.
   

  RETURFRAKT: Betalning av returfrakt gäller endast vid byte av vara. Vid ångrat köp dras fraktkostnaden av från den summa som ska återbetalas till kunden.
 4. Lämna in din retur till ditt närmaste Postombud. Begär ALLTID ett inlämningskvitto och spara det om eventuella problem skulle uppstå under transporten till Olssons Fiske.
   
 5. BETALNING AV RETURFRAKT VID BYTE AV VARA: Returfrakt debiteras på en 10 dagars faktura och bifogas tillsammans med din retur till dig.

 

EMBALLERA VARAN VÄL!

Samtliga varor bör returneras i sin originalförpackning samt emballage som skyddar själva förpackningen. Vid skadad originalförpackning förbehåller vi oss rätten att debitera kunden för eventuell värdeminskning som uppstått på varan och dess originalförpackning och som innebär att varan inte kan säljas vidare till annan kund. Vid transportskada står alltid avsändaren för risken.
 

Obs! Tänk på att returnera din vara i lagom stort och tåligt emballage. Använd om möjligt samma emballage som varan låg i då du tog emot den. Vid retur i överdrivet stort emballage, som resulterar i högre fraktkostnad, förbehåller vi oss rätten att debitera dig verklig frakt, vilket kan innebära upp till 300 kr.

 

ÅTERBETALNING

Återbetalning till kunden sker först då vi tagit emot och godkänt din retur. Obs! Returfrakt gäller ENDAST vid byte av vara. Dina pengar återbetalas retroaktivt av Walley då din retur är Olssons Fiske tillhanda.